Bel ons ยป 0497-518994 - 0647615010 (karin) - 0651123536 (frank)

Al vijf generaties Cuypers boeren sinds 1905 op boerderij Het Ven op ‘De Pielis’. Vroeger liepen op de boerderij zo’n 30 melkkoeien rond. Sinds 1999 houden we zo’n 20 koeien van het Franse rundveeras Blonde 'd Aquitaine: mooie, grote en elegante koeien met een goede bespiering. De koeien worden drachtig gemaakt met onze eigen stier Obama of een stier die bij collega fokkers wordt aangekocht. De blondes zijn makkelijk te houden en kalven op natuurlijk wijze. Elk jaar hebben we zo’n 15 kalveren.

wei1

Goede verzorging
Natuurlijk zorgen we goed voor onze koeien. We telen 3,5 hectare consumptieaardappelen, 8 hectare snijmaïs en 6 hectare grasland. Een deel hiervan gebruiken we zelf voor onze koeien, de rest wordt verkocht aan andere veehouders. De koeien lopen veel buiten in de wei en we hebben een ligboxenstal met roostervloer. In 2003 is een potstal gebouwd waar de koeien met kalveren en de stier prima gehouden kunnen worden in de winterperiode. 

In de winter voeren we de koeien gras en snijmaïs, aangevuld met mineralen. De jonge dieren die in de jeugdgroei zijn krijgen daarnaast ook een granenmengsel (‘brokken’) dat wij speciaal laten maken. Koeien die op de lijst staan voor de slacht, worden ook met dit mengsel gemest. Zo krijgen we hoogwaardig vlees met een fijne structuur en weinig vet.

stal2 stal1

Bezoeken stallen
Als campinggast kun je onze stallen uiteraard bezoeken. Daarnaast kunnen kinderen helpen met het voeren van de koeien en kippen. Een rondje op de tractor met boer Frank, maakt het feest compleet! Let op: niet op zondag en woensdag.

Wil je meer weten over het Franse rundveeras Blonde 'd Aquitaine? Klik dan hier >
stamboek 

Laatste informatie

 • Camping open!

  Camping Het Ven is geopend en we zien ernaar uit om je te verwelkomen.

   

  Via 'direct boeken' kun je zelf een kampeer- of trekkersplaats reserveren. 

   

  Heb je vragen? Neem dan contact met ons op! 

   

  Graag tot ziens, 

   

  Familie Cuypers